Presseomtale


Ældresagen - Stærke musikminder

Over 300 gæster til orkester-koncert i Bogense


Emil Hermann (emher@jfmedier.dk)

Bogense: Over 300 betalende gæster havde søndag eftermiddag fundet plads til den store sal i kulturhuset "Støberiet" i Bogense.

Oprindeligt skulle koncerten med Svend Nikolaisens Orkester have været afviklet i den lille sal, men på grund af den store interesse valgte arrangøren at flytte orkester og publikum ind i den store sal, og det var en klog beslutning.

- Det var blevet alt for klemt i den lille. Rent akustisk var det også bedst, at vi rykkede ind i den store, påpeger Carsten Esdahl, sekretær i bestyrelsen hos Ældresagen på Nordfyn, som var arrangør på begivenheden.


Alle, der kan huske tilbage til 1940 og årtier frem, vil formentlig kunne huske middagskoncerterne fra Danmarks Radio om lørdagen med Svend Nicolaisens Orkester og ikke mindst åbningsmelodien, der hed "Kendingsmelodien". Koncerten var fast lørdagsunderholdning i rigtig mange danske hjem.

Det oprindelige orkester var af gode grunde ikke på scenen søndag eftermiddag, da kapelmester Svend Nicolaisen døde i 1991. Men i foråret 2011 blev en ny udgave af det legendariske orkester dannet, og søndag den 15. april 2018 fra klokken 14:30 til 17:00 gav det nye Svend Nicolaisens Orkester altså koncert i kulturhuset Støberiet i Bogense.

Orkesteret hos Ældresagen på Fyn
Svend Nicolaisen hos ældresagen på Fyn